Около България - Обиколка на България с кола по 4те и граници

Ахтопол и Гръцката къща

Има прекрасни места, които не можеш да наречеш с клишето "хотел" или"къща за гости" . "Гръцката къща" е много повече от място, където можеш да прекараш няколко нощувки и да забравиш, че си бил там.


 Обичаме Ахтопол безкористно и искрено. Градът ни прави щастливи само защото съществува! Енергията и красотата му ни връщат в него през всички сезони!


 По повод наш личен празник, без да се замислим, избрахме Гръцката къща.Отзивчивостта и ненатрапчивото отношение на домакините е истинско предимство за всеки гост на това красиво място, където се чувстваш като в родния си дом. Това, което знаем е, че през 1918 г. голям пожар унищожава целия град и единствено оцелява църквата "Възнесение Господне" и Гръцката къща. От 2018 г. къщата посреща туристи, след като е напълно обновена, но целият й стил и облик е запазен в автентичния си стил.Имам снимки на къщата още от 2006-та година насам и в някакъв смисъл следим историята й. Миналото лято бях безкрайно изненадана, когато установих, че вече може да нощуваме в нея и още тогава си обещахме да я посетим. 


 Гледката от дворчето и от нашия прозорец е неземно красива и завладяваща, несравнима с нищо на света. От кея тръгваме в посока къщата по крайбрежната алея...всяка крачка напред е крачка към спокойствие, щастие и радост в едно. Фарът се появява пред нас, заедно с къщата -  това за нас са символите на градчето. Ако подминете къщата и продължите напред, ще се полюбувате на още красота - ще стигнете до старото гръцко училище и църквата "Преображение Господне" - не ги подминавайте .


 Къщата разказва сама за себе си. Автентичните снимки ще ви отведат към рибарски истории и ще ви покажат самата къща и града в различна светлина, която е и носталгична, и романтична. Още с влизането в нея ви лъхва свеж аромат на чисто и ново. 4-те стаи са на втория кат . Единствената тераса е към морето и тук си направихме красиви снимки за спомен. Стаята е истинско бижу! Чистота до блясък, светлина и простор ни грабват от пръв поглед! Всичко е направено с усет към детайла и с желание гостите да се чувстват тук уютно и комфортно и да не искат да си тръгнат, а тръгвайки си - да искат да се върнат отново и отново! 


 По молба на наши приятели домакините на къщата бяха оставили изненада за нас в стаята, за което им благодарим сърдечно! Така престоят ни от 2 дни започна красиво и още по-радостно!


 В топлите дни дворчето е на разположение на гостите. Тук е мястото да отпиете глътка вино на фона на морето и да мечтаете на воля, а цъфналите мушката и зеленината ще ви накарат да се почувствате като в истински рай!


 Това е за сега от нас, но скоро ще разказваме още много за Ахтопол.


 


 


   


 Ако тази статия Ви е харесала, запишете се и за нашия бюлетин за още интересна информация директно във Вашата електронна поща!КоментариМясто за Вашия коментар: